Bu Blogda Ara

29 Ocak 2011 Cumartesi

LİMONLU BAR









LİMON MUTFAĞIMIN VAZGEÇİLMEZLERİNDENDİR. BENCE LİMONUN GİRDİĞİ HER TARİF DAİMA BİR NUMARA OLMUŞTUR. BU GÜN DE  YİNE NEFİS BİR LİMONLU TARİFİM VAR SİZE...DENEYİN ÇOK SEVECEKSİNİZ!


 1 SU BARDAĞI (180 GR) UN
 125 GR.TEREYAĞI
 1/4 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ (80 GR.)
 1 PAKET VANİLYA 


2 YUMURTA
2 LİMONUN SUYU
1 LİMON KABUĞU RENDESİ
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER (200GR.)
2 ÇORBA KAŞIĞI  TEPELEME UN (60GR.)
ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİ



Tereyağını bir kaba alıp, mixerlayın. Pudra şekerini de ilave edip karıştırmaya devam edin. Un ve vanilyayı da koyduktan sonra  ekmek ufağı gibi olana kadar çırpın, daha sonra elinizle toplayıp yumuşak bir hamur elde edin.
Dikdörtgen pyrex tabağa yağlı kağıt serip, hamuru içine yayın. Merdane yardımı ile kolay oluyor. Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında hamur pembeleşinceye kadar pişirin.
Diğer yanda limonları  rendeleyip bir kenara bırakın. Yumurta ve şekeri eriyinceye kadar iyice çırpın. Üzerine limon suyu ve rendelerini ekleyip çırpmaya devam edin. En son unu da koyup iyice karıştırın.
Fırından çıkardığınız pembeleşmiş hamurun üzerine bu sıvı dolguyu döküp tekrar fırına verin. Bu dönemde fırının sıcaklığı 150 dereceye ayarlanmalıdır.
Yaklaşık 20 -25 dakika sonra fırından çıkarın. Bir süre soğumasını bekleyip  istediğiniz büyüklükte karelere ayırın. Dikdörtgen güzel oluyor. Üzerini bol pudra şekeri ile çay süzgeçinden eleyerek süsleyin.

27 Ocak 2011 Perşembe

SAKIZLI BEĞENDİ YATAĞINDA KAYISILI İNCİK

750 GR.KOYUN VEYA KUZU İNCİK
1 ADET KURU SOĞAN
15 ADET KURU KAYISI
2 KAŞIK TEREYAĞI
2 TATLI KAŞIĞI TOZ ŞEKER
1 TATLI KAŞIĞI  TUZ
1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN
1 SU BARDAĞI KAYNAMIŞ SU
4-5 ADET TOP KARABİBER

Tereyağını çelik tencerede kızdırıp kuzu etlerini içine koyun. Etler su bırakıp sonra çekinceye kadar kavurun. Daha sonra  soyulmuş bir bütün kuru soğan, kaynamış 1 bardak su , tuz  ve top karabiberi de ilave edip kısık ateşte pişirin. Etler iyice pişip, kemiklerinden ayrılınca, ılık suda bekletip yumuşattığınız kayısıları uzunlamasına kesip tarçın  ve şeker ile birlikte içine atıp bir taşım daha pişirin. Bir çatal yardımı ile etin kemiklerini  ve soğanı tencereden çıkarın. Etleri tencerede bekletin.

3-4 ADET PATLICAN
3 ÇORBA KAŞIĞI UN
4 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI
2 SU BARDAĞI SÜT
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1 ADET DAMLA SAKIZI
1 ÇAY BARDAĞI DOLUSU RENDE GRAVYER PEYNİRİ

Patlıcanları közleyin, soyup limonlu suda beklettikten sonra iyice süzüp ezin. Diğer tarafta un ve yağı kavurun. Unun rengi dönmeden sütü yavaş yavaş ilave edip, ezilmiş patlıcanları, dövüp incelttiğiniz damla sakızı ve tuzu da  koyup çevirerek , beğendinizi hazırlayın. En son peyniri ilave edip ateşten alın.


Servis tabağına önce beğendiyi  koyup, sonra tam ortasına gelecek şekilde etleri ve kayısıları yerleştirip, taze nane veya  taze kekikle süsleyip servise hazırlayın.

Afiyet olsun!

19 Ocak 2011 Çarşamba

ŞARAPLI ARMUT TATLISI

İKİ DEĞİŞİK TİP SOS İLE SERVİS YAPILABİLEN BU HAFİF TATLI AYNI ZAMANDA DONDURMA İLE DE ÇOK GÜZEL OLUYOR.



 6 ADET İRİ ARMUT
 1/2 LİTRE TATLI BEYAZ ŞARAP
 1 ÇAY BARDAĞI SU
 1 ÇAY BARDAĞI TOZ ŞEKER
 1 ADET ÇUBUK TARÇIN
 5-6 ADET KARANFİL

Soyduğunuz armutların dip kısımlarından küçük birer kapak keserek tencerede dik durmasını sağlayın. Üzerine tatlı şarap, su ve şekeri de ilave edip kaynatın. Altını kısıp tarçın ve karanfilleri de ilave edin. Zaman zaman kaynama suyundan alıp armutların üzerinden dökün.
Armutlar yumuşayıp ama şekilleri bozulmayacak bir duruma geldiği zaman, ocaktan alıp soğumasını bekleyin. İyice soğuyan armutları servis tabağına dikkatlice aktarıp, soslarını hazırlayın.

MOKA SOS:

200 GR.BİTTER ÇİKOLATA
1 KUTU TAZE SÜT KREMASI
2 ÇAY KAŞIĞI DOLUSU GRANÜL KAHVE
1 KAHVE KAŞIĞI ROM VEYA KONYAK

Çikolata, krema ve kahveyi sos kabına koyup, kısık ateşte, kaynatmadan, pürüzsüz bir kıvama gelene
dek sürekli karıştırın. Karışımı ılıtın, konyak veya romu ilave edin.

ÇİLEK-FRAMBOAZ SOS:

250 GR.ÇİLEK
250 GR. FRAMBOAZ
2 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
2 YEMEK KAŞIĞI MISIR NİŞASTASI
1 KAHVE FİNCANI SU
1YEMEK KAŞIĞI PORTAKAL LİKÖRÜ

 Çilek ve framboazları blendar'da  iyice pürüzsüz bir hale gelinceye kadar çekin. Sos kabına aktarıp, şekerle karıştırdığınız mısır nişastası ve suyu da ilave edip, kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın. Karışım koyulaşınca ateşten indirip soğumasını bekleyin. Bu aşamada portakal likörünü de sosa  ilave edebilirsiniz.

Servis tabağınıdaki armutların üzerine istediğiniz sostan koyarak, konuklarınıza ikram edin.

Afiyetle.....

18 Ocak 2011 Salı

MAKLUBE

BAŞLI BAŞINA BİR MUTFAK KÜLTÜRÜDÜR MAKLUBE. KELİME ANLAMI İLE ' TERS ÇEVİRMEK'  MANASINA GELEN, ORTADOĞUYA HAS BİR YEMEKTİR. ÖZELLİĞİ SERVİS ŞEKLİDİR. DAVET SOFRALARINDA BEREKETLİ, BİR O KADAR DA GÖSTERİŞLİ OLUR. ET VEYA TAVUKLA YAPILIR. BU SEFER BEN TAVUKLUSUNU TERCİH ETTİM. DAHA HAFİF OLUYOR ETLİSİNE GÖRE...

AFİYET OLSUN.

1 BÜTÜN TAVUK
3,5 BARDAK TAVUK SUYU
4 -5 PATLICAN
2 SU BARDAĞI PİRİNÇ
1YEMEK KAŞIĞI TARÇIN
KARABİBER
KUŞ ÜZÜMÜ
TUZ
50 GR. TEREYAĞI
SIVI YAĞ (KIZARTMAK İÇİN)
KABUKSUZ TAZE BADEM

Pirinç ıslatılır. Patlıcanlar tamamen soyulur, yarım santim kalınlığında uzunlamasına kesilir. Tuzlanır, bir süre bekledikten sonra yıkanıp acı suyu atılır. Kurulanıp kızgın yağda kızartılır.
Tavuk bol suda haşlanır, istenirse haşlama suyuna havuç, tane karabiber ve soğan da ilave edilip daha lezzetli bir hale getirilir. Haşlandıktan sonra tavuk süzülüp, etleri ayıklanır.Yayvan bir pilav tenceresinin (teflon)dibine  önce tavuklar, daha sonra  üzerine kızarmış patlıcanlar, ortadan kenara doğru dizilir. Üzerine süzülmüş pirinçler yayılır ve hafifçe el ile bastırılır. Ben pirinç pilavına daima 1 ölçü pirince 1,5 ölçü su koyarım ama bu yemekte yarım ölçü fazla koyuyorum.
Tavuk suyu, tarçın ve üzümler ile gerekirse bir miktar daha tuz yavaş yavaş pirinçlerin üzerine dökülür. 50 gr tereyağ ilave edilip önce harlı sonra kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar kaynatılır. Servisten hemen önce servis tabağına ters çevirilip üzeri kızartılmış bademle süslenir.

MAKLUBE
 
1 WHOLE CHICKEN
3-5 GLASSES OF CHICKEN BROTH
4-5 EGGPLANTS
2-3 CUPS  RICE
1 TABLESPOON CINNAMON
SALT, PEPPER TO TASTE
1-2 TABLESPOON CURRANTS
50 GRAMS BUTTER
SHORTENING (TO FRY EGGPLANTS)
SKINNED  UNROASTED ALMONDS
 
Soak the rice ; meanwhile peel the eggplants and slice them vertically , about 
half cm thick. Place them in a deep bowl and salt them generously. Keep them for 
half an hour in the bowl until they give off their juice. Half an hour later 
wash the eggplants and dry them thoroughly . Heat the shortening in a pan and 
fry the eggplants. Place them on a kitchen towel. Drain and wash the rice. 
 
Boil the chicken in a deep pot with plenty of water. To add more flavour, 
peppercorns, carrots and onion can be added to the boiling water. 
 
When the chicken is boiled, drain it and remove the bones.
In a flat–bottomed pot , place the chicken meat first as the first layer, then 
the fried eggplants, and the drained rice . Press lightly with your hand.
When cooking pilav, my rice and water ratio is  1 to 1.5 ( 1 cup of rice - 1.5 
cups of water) but for this recipe I add half a cup of water/broth more.
Pour the chicken broth over the ingredients, adding currants, cinnamon and a 
pinch of salt. Finally add the butter, cover and bring to boil until the rice 
has absorbed the broth , decrease the temperature of the cooker and let it 
simmer until the rice is done.
Before serving, turn it upside down into a platter and garnish with roasted 
almonds. 
 
 
 

KREMALI PATATES PIRASA ÇORBASI

PATATES VE PIRASA KOMBİNASYONU  MUCİZELER YARATIR. BU TARİF DE  HİÇ DÜŞÜNMEKSİZİN DAVET SOFRALARINIZDA SUNMAYI  DENEYEBİLECEĞİNİZ BASİT AMA O DERECE LEZZETLİ BİR ÇORBA.

1 KAHVE FİNCANI SIVI YAĞ
1/2  KİLO PIRASA
2 ORTA BOY PATATES
6 BARDAK TAVUK SUYU VEYA SEBZE SUYU
TUZ
KARABİBER
1 TATLI KAŞIĞI MUSKAT RENDESİ
GEREKİRSE İNCELTMEK İÇİN BİR MİKTAR DAHA TAVUK VEYA SEBZE SUYU
1 KUTU KREMA
AYIKLANMIŞ KABAK VE  AY ÇİÇEĞİ ÇEKİRDEĞİ


 Kısık ateşe oturttuğunuz tencerenize yağı ve iyice yıkanıp ufak parçalara kesilmiş pırasayı koyup 20 dakika kadar, pırasaları yakmadan çevirerek pişirin. Daha sonra  soyulup ince dilimlenmiş patatesleri, tavuk suyu veya sebze suyunu da ilave ederek iyice eriyinceye kadar pişirin.
Arzuya bağlı olarak tuz ve biberi de kattıktan sonra  bu karışımı ya süzgeçten geçirerek yada blendar ile püre haline getirin. Bu  esnada gerekirse inceltmek bir miktar daha tavuk suyu konulabilir.
Krema ve muskat rende ilavesi ile servise hazır olur. Servis esnasında üstünü  ayıklanmış çekirdek karışımı ile süsleyin.









 POTATO AND LEEK SOUP:

1/4 CUPS VEGETABLE OIL
5 LARGE LEEKS (1 /2KG) CLEANED THOROUGLY AND CHOPPED
2 MEDIUM POTATOES PEELED AND THINLY SLICED
6 TO 7 CUPS CHİCKEN STOCK,VEGETABLE STOCK OR WATER
SALT AND PEPPER TO TASTE
1 TABLESPOON NUTMEG
1 CUP HEAVY CREAM
SUNFLOWER AND PUMPKİN SEEDS
Heat oil in a soup pot, over low heat. Add and cook  the leeks, stirring until tender but not browned. About 20 minutes. Stir in potatoes, stock and salt and pepper.
Bring to a boil, reduce the heat and simmer until potatoes are soft. Puree until smooth. Thin, if necessary, with additional stock.
Add the cream, stir and season with nutmeg. Garnish with seeds.

16 Ocak 2011 Pazar

ZEYTİNLİ ÇÖREK

ZEYTİN SEVENLER BU ÇÖREĞİ HEMEN DENEMELİ . HELE O MAHLEP KOKUSU...YOK BÖYLE BİŞEY. MUTFAĞI ÇOK İYİ OLAN SEVGİLİ ARKADAŞIM FATOŞ BU TARİFİ BİZE TANITALI YILLAR OLDU, BENİM DE VAGEÇİLMEZLERİM ARASINA GİRDİ HEMEN.
HADİ DENEYİN SİZDE....


1 KASE DOLUSU AYIKLANMIŞ ZEYTİN
1 BÜYÜK DEMET MAYDONOZ
1 SU BARDAĞI ILIK SÜT
1 DOLU YEMEK KAŞIĞI İNSTANT MAYA1 DOLU YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
125 GR.TEREYAĞI
1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
1 YUMURTA
1 TATLI KAŞIĞI MAHLEP
ÇÖREKOTU
4 SU BARDAĞI UN 

Ayıklanmış zeytinlerin içine bolca maydonoz kıyın.
Diğer tarafta sütü ılıtın, içine maya ve şekeri katıp kabarmasını bekleyin.
Büyük bir kaseye unu koyup üzerine kabarmış mayalı sütü, 1 yumurtanın beyazını, tereyağ, mahlep ve zeytinyağını da ilave edip, yoğurup, 1/2 saat dinlenmeye bırakın.
Kabaran hamuru çok ezmeden merdane ile  yufka gibi açın. Ortadan ikiye bölün. Kestiğiniz ucuna bolca zeytinli malzemeyi  koyup, rulo yapın. Sonra diğer yarısına da aynı işlemi tekrarlayın. (2 adet rulo oluyor)Tepsiye yağlı kağıt serip, ruloları aktarın.
Üstüne yumurta sarısı sürdüğünüz ruloları verevine kesin. Çöre otu serpip bir süre bekletin.





Kabaran ruloları 175 dereceye ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin.

15 Ocak 2011 Cumartesi

KAHVELİ KURABİYE

125 GR.TEREYAĞI
1 YUMURTA
125 GR. KAHVERENGİ TOZ ŞEKER
2 YEMEK KAŞIĞI GRANÜL KAHVE
1 YEMEK KAŞIĞI SICAK SU
185 GR. UN
75 GR.KEK UN
CEVİZ
PUDRA ŞEKERİ
1 PAKET BİTTER ÇİKOLATA
 
  

Oda sıcaklığındaki tereyağı mixer ile krema kıvamında çırpın. Şekeri ilave edip, pürüzsüz bir hale gelinceye kadar iyice çırpın.1 kaşık sıcak su içinde erittiğiniz kahveye  yumurtayı da ilave edip, hepsini tekrar çırpın ve unları bu karışıma ekleyin.
İyice yoğurup top haline getirdiğiniz hamuru buzdolabında 1/2 saat bekletin.

Yağlı kağıt üzerinde merdane yardımı ile 2 milim kalınlığında açtığınız hamurdan metal kurabiye kalıpları  veya çay bardağının ağız kısmını kullanarak kestiğiniz kurabiyeleri, üzerlerine yarımşar ceviz tanesi koyarak, yine yağlı kağıt serili  200 dereceye ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin.

Bitter çikolatayı kaynar su üzerinde (ben mari) eritin.Fırından çıkardığınız kurabiyelerin üzerine çay süzgeci kullanarak pudra şekeri serpip , kurabiyelerin uç kısımlarını erimiş çikolataya batırın. Çikolatanın donması için bekleyin. Daha sonra servis yapın.







AFİYET OLSUN....

14 Ocak 2011 Cuma

LİMONLU TURTA

ACELENİZ VARSA ÇOK KISA SÜREDE BİR TATLI HAZIRLAMANIZ MÜMKÜN. O ZAMAN HAZIR MİLFÖY HAMURU KULLANMAK İŞİ KOLAYLAŞTIRIYOR. BEN DE BU TURTAYI  BAZEN MİLFÖY İLE  BAZEN DE AŞAĞIDA VERECEĞİM TURTA HAMURU  TARİFİNİ KULLANARAK YAPARIM. İKİSİ DE SÜPER OLUYOR...

 HAMUR İÇİN:
1!/2 SU BARDAĞI ELENMİŞ UN
125 GR.TEREYAĞI (ODA HARARETİNDE)
4 YEMEK KAŞIĞI BUZLU SU
1 ÇİMDİK TUZ

Un ve tuz elenir,125 gr. tereyağı ilave edilip, ekmek içi gibi olana kadar  parmak uçları ile ufalanır. Buzlu su ilavesi ile hamur toparlanır. Merdane ile açılıp turta kalıbına kenarları taşacak şekilde döşenir. Bu aşamada  hamuru 30 dakika buzdolabında bekletin. Dolaptan çıkardığınız hamurua çatalla delikler açın.175 dereceye ısıtılmış fırında pişirin.


 VEYA

8 ADET MİLFÖY HAMURU


3 BÜYÜK LİMON SUYU VE RENDESİ
1 BARDAK SU + 1 KAHVE FİNCANI SU (NİŞASTAYI EZMEK İÇİN)
3 YUMURTA (SARI VE BEYAZI AYIRILMIŞ)
3 TEPELEME YEMEK KAŞIĞI MISIR NİŞASTASI
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER 
1 PORTAKAL KABUĞU RENDESİ BİR ÇİMDİK TUZ 50 GR. TEREYAĞI
4 ADET BÜYÜK BEZE  UFALANMIŞ
ÇİKOLATA RENDESİ

Oda sıcaklığında  bekleyen milföy hamurlarının 4 adetini turta kalıbının tabanını kaplamak üzere ayırıp, geri kalan  4 adet hamuru tek tek açıp incelterek çay bardağının ağız kısmıyla daireler kesip kalıbınızın kenarlarına üst üste binecek şekilde yerleştirin.Tabanını da kenarları tutacak şekilde bastırıp, üzerine yağlı kağıt ve ağırlıklarınızı yerleştirip 175 derecede önce 12 dakika, sonra kağıt ve ağırlıkları kaldırıp 8 dakika daha kızartın.

Diğer tarafta limon suyu, portakal ve limon rendeleri, yağ  ve1 bardak şekeri ocağa koyup kaynatın. Ayrı bir kapta 3 kaşık mısır nişastasını bir  kahve fincanı su  içinde eritip, bu karışıma iyice çırpılmış 3 yumurta sarısını da ilave edip kaynayan limon suyuna katıp, koyu bir muhallebi kıvamına gelene dek karıştırarak pişirin. Soğuması için bir kenara alın.

3 yumurta beyazını kar oluncaya kadar çarpıp, (çok katı olmalı yoksa limonlu sosun kıvamını bozabilir)  soğuyan limonlu karışıma yedirin.




Kaşık yardımı ile turta tabağının içine  aktardığınız karışımın üzerini küçük parçalara kırılmış beze ve çikolata parçaları ile süsleyin.

13 Ocak 2011 Perşembe

FIRINDA BADEMLİ PIRASA GRATİN

PIRASA DEYİP GEÇMEYİN. BU TARİF PIRASA SEVMEYENLERİN BİLE İŞTAHLA YEDİĞİ BİR YEMEK OLDU BİZİM SOFRAMIZDA. İSTER ANTRE  OLARAK, İSTERSENİZ DE ET  YEMEKLERİ EŞLİĞİNDE, ÇOĞU KEZ İLK SEFERİNDE TADANLARIN NE OLDUĞUNU PEK ÇIKARAMADIKLARI BU LEZZETLİ YEMEĞİ MUTLAKA DENEMENİZİ TAVSİYE EDERİM.



1 KG.PIRASA
1 SU BARDAĞI SU
1 ADET TAVUK SUYU TABLETİ
100 GR. DÖVÜLMÜŞ BADEM
2 KAHVE FİNCANI RENDE KAŞAR PEYNİR
1 YUMURTA
2 KAHVE FİNCANI UN
2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
300ML. SÜT
FİLE BADEM (ÜSTÜ İÇİN)


Küçük halkalar şeklinde kesilmiş 1 kilogram pırasa, 1 tablet tavuk suyu ilavesi ile tüm suyunu çekip iyice eriyinceye kadar haşlanır. Daha sonra bu karışım bir çatal vasıtası ile tamamen şeklini kaybedene dek  iyice ezilir.
100 gram dövülmüş badem ve 1 kahve fincanı kaşar rende ilave edilip, karıştırılır.
Diğer taraftan iki kahve fincanı un ile 2 yemek kaşığı tereyağı  tencerede hafifçe kavrulur, içine 1 çimdik tuz ve 300ml süt ilavesi ile kıvamlı bir beşamel sos yapılır.
İyice çırpılmış bir yumurta pyrex fırın kabına yayılır, üzerine pırasalı karışım konup, kalan kaşar rende ve file badem üzerine konarak 175 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar  pişirilir.





AFİYET OLSUN.....

7 Ocak 2011 Cuma

TURUNÇGİL SORBE

DAVET SOFRALARINDA PEŞPEŞE İKİ DEĞİŞİK TÜR YEMEK SERVİSİ ARASINDA, KÜÇÜK BİR PORSİYON, AĞIZ TADINI DEĞİŞTİRMEK (BALIKTAN, ETE GEÇERKEN) İÇİN İKRAM ETTİĞİM  ŞARAP YADA TURUNÇGİLLERLE YAPTIĞIM BU SORBE YAZ AYLARINDA TORUNLARIM TARAFINDAN DA ÇOK ARANILAN BİR TATLIDIR.

2YEMEK KAŞIĞI PORTAKAL VE LİMON KABUĞU RENDESİ
4 SU BARDAĞI  TAZE SIKILMIŞ PORTAKAL SUYU
2 ADET  TAZE SIKILMIŞ LİMON SUYU
500 GR.TOZ ŞEKER
2 ADET MANDALİNA TANELENMİŞ,KÜÇÜK KESİLMİŞ
2 ÇORBA KAŞIĞI PORTAKAL LİKÖRÜ
2 YUMURTA BEYAZI
TAZE NANE (süslemek için)









Portakal ve limonların üstünden küçük birer kapak kesip ince kenarlı bir kaşık yardımı ile içlerini çıkarın.Çıkan içleri  el blenderi ile parçalayıp,süzgeçten ovarak geçirip suyunu alın.İçini boşalttığınız limon ve portakalları serviste kullanmak üzere bir kenarda saklayın.

Limon ve portakal  kabuğu rendelerinin üzerine sıcak su koyup bir süre acısının çıkmasını bekleyin.
Saplı bir tencerede portakal suyu,limon suyu ve şekeri, yüksek ateşte zaman zaman karıştırarak kaynamaya bırakın.
10 dakika kaynattıktan sonra ateşten alıp soğumaya bırakın.Bu aşamada rende kabukları ve likörü ilave edin. Sonra küçük kesilmiş mandalinaları ilave edin..2 yumurta beyazını  yumuşak bir kar oluncaya kadar mixerlayıp,soğuyan karışıma katın,karıştırın. Bu aşamada pek iyi karışmayabilir.Beyazlar  karışımın üzerinde bir tabaka oluşturabilir.
Karışımı plastik bir kaba aktarıp buzluğa atın. Kabın kenarlarında buz kristalleri oluşmaya başladıktan sonra çatal yardımı ile iyice karıştırın.Bir süre sonra tekrarlayın.(Bu işlem gelip gidip tekrarlanacaktır)Ta ki homojen bir karışım elde edinceye kadar.
Sorbeyi boş limon ve portakalların içine doldurup,kapaklarını kapatıp ,plastik bir kutu içerisinde buzlukta saklayın.Servisten önce taze nane yaprakları ile süsleyin.