ZEYTİN SEVENLER BU ÇÖREĞİ HEMEN DENEMELİ . HELE O MAHLEP KOKUSU...YOK BÖYLE BİŞEY. MUTFAĞI ÇOK İYİ OLAN SEVGİLİ ARKADAŞIM FATOŞ BU TARİFİ BİZE TANITALI YILLAR OLDU, BENİM DE VAGEÇİLMEZLERİM ARASINA GİRDİ HEMEN.
HADİ DENEYİN SİZDE....
1 KASE DOLUSU AYIKLANMIŞ ZEYTİN
1 BÜYÜK DEMET MAYDONOZ
1 SU BARDAĞI ILIK SÜT
1 DOLU YEMEK KAŞIĞI İNSTANT MAYA1 DOLU YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
125 GR.TEREYAĞI
1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
1 YUMURTA
1 TATLI KAŞIĞI MAHLEP
ÇÖREKOTU
4 SU BARDAĞI UN
Ayıklanmış zeytinlerin içine bolca maydonoz kıyın.
Diğer tarafta sütü ılıtın, içine maya ve şekeri katıp kabarmasını bekleyin.
Büyük bir kaseye unu koyup üzerine kabarmış mayalı sütü, 1 yumurtanın beyazını, tereyağ, mahlep ve zeytinyağını da ilave edip, yoğurup, 1/2 saat dinlenmeye bırakın.
Kabaran hamuru çok ezmeden merdane ile yufka gibi açın. Ortadan ikiye bölün. Kestiğiniz ucuna bolca zeytinli malzemeyi koyup, rulo yapın. Sonra diğer yarısına da aynı işlemi tekrarlayın. (2 adet rulo oluyor)Tepsiye yağlı kağıt serip, ruloları aktarın.
Üstüne yumurta sarısı sürdüğünüz ruloları verevine kesin. Çöre otu serpip bir süre bekletin.
Kabaran ruloları 175 dereceye ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin.
Biz yedik dün. Çok güzeldi her zamanki gibi...
YanıtlaSilOf bayıldım. Zeytini çok seviyorum hamur işlerinde. Ellerinize sağlık ablacım. Sevgilerimi gönderiyorum sana. :) <3
YanıtlaSil