Bu Blogda Ara

21 Aralık 2010 Salı

CREPES SUZETTE (KREP SÜZET)

100 GR. ELENMİŞ UN
75 GR.TOZ BADEM
1 ÇİMDİK TUZ
2 YUMURTA
300 ML. SÜT
2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
1 KAHVE FİNCANI PORTAKAL LİKÖRÜ
2 BÜYÜK PORTAKAL (1 PORTAKALIN RENDESİ VE SUYU, DİĞERİNİN DİLİMLERİ)
100 GR. ŞEKER
75 GR. TEREYAĞI

Elenmiş un, toz badem, tuz, sıvı yağ, yumurtalar ve sütün yarısını çırpın.Yavaş yavaş sütün kalan yarısını da ilave ederek hiç topak kalmayana kadar mixer'layın. Sonra portakal liköründen 1 yemek kaşığı ilave edin. Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur elde edin. Küçük bir teflon tavayı hafifçe yağlayın. Bir kepçe ile karışımdan dökerek yayın. Kreplerin her iki tarafını çevirerek orta ateşte pişirin.
 50 gr.tereyağ, 50 gr.şeker ve portakal rendesini iyice çırpın. Kreplere bu karışımdan sürüp, önce ikiye sonra yine ikiye katlayıp, üstüste gelecek şekilde çukurca bir tabağa dizin.
Geri kalan yağı tavada eritin, kalan şekeri, portakal dilimlerini, portakal rendesini ve suyunu ilave edip10 dakika ısıtın. Kalan portakal likörünüde karıştırıp kreplerin üzerine sıcak sıcak  bu sosu döküp hemen servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder