KIZLARIM BÜYÜRKEN YAPTIĞIM BU KURABİYE,ŞİMDİLER DE KIZIM FUNDA'DA ÇOCUKLARI DERİN VE DEFNE İÇİN YAPMAYA BAŞLAYINCA TEKRAR GÜNDEME GELDİ.BU ARADA BENDEN DAHA GÜZEL YAPTIĞINI DA SÖYLEMEDEN GEÇEMEYECEĞİM.BU GİDİŞLE AİLE GELENEĞİ HALİNE GELECEK.BU TARİF DE 'NEVER FAIL RECIPE' LERDEN.ASLA ŞAŞMAZ!
250 GR.ELENMİŞ UN
150 GR.TEREYAĞI
1 YUMURTA SARISI
80 GR.PUDRA ŞEKERİ
1 PAKET VANİLYA
2 LİMON KABUĞU RENDESİ
1 KAHVE FİNCANI TOZ ŞEKER
1 YUMURTA AKI
MARMELAT(ERİK MARMELATI İLE GÜZEL OLUYOR)
Küçük parçalara ayrılmış tereyağ,un ile iyice birbirine yedirilir.
Ekmek ufağı haline gelince,yumurta sarısı,pudra şekeri.vanilya ve limon kabuğu rendesi ilave edilir.
İyice yoğurulur.Hamur toparlanınca,ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp,küçük toplar yapılır.
Avuç içinde ortasına parmakla bastırılıp,düğme şekli verilir.
Önce yumurta akı sonra toz şekere batırılan kurabiyelerin ortasına marmelat konur.
Yağlı kağıt serili tepside,önceden ısıtılmış 175 derece fırında 18-20 dakika da pişer.
KEYİFLİ ÇAY SOFRALARINA....!
Hey Oyacim! welcome to the wonderful world of blogging! you will love it! Day by day, I discover new things and new blogs and you will too.
YanıtlaSilwarm hugs, Claudia
Canım ellerine sağlık, çok güzel görünüyorlar :)
YanıtlaSilhımm, ben biliyorum bunların tadını.. :)
YanıtlaSilçok güzel duruyorlar.
YanıtlaSilEskiden her dogumgunumun vazgecilmez katilimcisi dugme kurabiyeler. Tadi enfes, yapimi da cok kolay. Istediginiz marmelati kullanarak cesitlendirebilirsiniz ama biraz eksi bir erik marmelati bence en guzeli.
YanıtlaSil