1 ADET BÜYÜK KURU SOĞAN
4-5 ADET YEŞİL SOĞAN
1/2 LİMONUN SUYU
1 DEMET DEREOTU
3 KAŞIK DOLMALIK FISTIK
3 KAŞIK KUŞ ÜZÜMÜ
1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
1 ADET DAMLA SAKIZI
1 TATLI KAŞIĞI YENİBAHAR
1 YEMEK KAŞIĞI TARÇIN
1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
1 SU BARDAĞI PİRİNÇ
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
1 ÇAY KAŞIĞI ŞEKER
BADEM (SÜSLEMEK İÇİN)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh4_hB6GlmpkfMdWeUykbc3RCUsMkSM2VQs7R2pHP2ZlhtWd4fCfGVSXIGLKBUJOkYqWSTcm2LcJmbxhexlQUPioQfRxwTRuOt9K19Zix56akSZazSpKR_3YEaZ_45TxomMy6jmfdu7HWY/s320/blog6+069.jpg)
Demlenirken,ıslatıp şişirmiş olduğunuz üzümleri,şekeri,yenibahar,tarçın ve karabiberi ilave edin.
Pilav dinlendikten sonra,kıyılmış dereotunu karıştırıp,sudan çıkardığınız enginarların içine doldurun.
(Ben küçük krem karamel kaplarını kalıp olarak kullanıyorum.)
Üzerini kavrulmuş badem ile süsleyin.
FAVALI ENGİNARI'DA TAKİPTE OLUN..YAKINDA GELİYOR...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder