Bu Blogda Ara

17 Aralık 2010 Cuma

BALKABAĞI ÇORBASI

1 ADET BALKABAĞI
2 ADET SOĞAN
50GR YAĞ
750GR TAVUK SUYU
200ML BEYAZ ŞARAP
2 PORTAKALIN SUYU
1 YEMEK KAŞIGI TOZ ŞEKER
4 YEMEK KAŞIĞI LİMON SUYU
MAYDONOZ
TUZ ,KARABİBER,
1 KUTU KREMA (200ML)
Kabakları ayıklayıp küp küp kesin.Soğanlarıda küp şeklinde kestikten sonra yağda çevirip,tavuk suyu,şarap ve portakal  suyu ilave edip 30 dakika pişirin.
Kabaklardan bir büyük kepçe ayırıp kalanını püre haline getirin.
Krema  (125 ml),tuz,karabiber,limon suyu ve toz şekerle tatlandırın.
Kalan kremayı çırpın,maydonozu kıyın,her ikisini servisi süslemede kullanın.
AFİYET OLSUN

3 yorum:

  1. Selammm,hayırlı olsun bloğun canım.En sıkı takipçisi olacağıma emin olabilirsin.Senin o güzel tarihlerini kaçırmam imkansız.Bu arada çorba çok güzel görünüyor,en kısa zamanda deneyeceğim.Öptüm canım.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler Şeydacım. Umarım seversiniz.

    YanıtlaSil
  3. Benim yaptığımdan farklı bir kabak çorbası tarifi.hemen denemeliyim.İştah açıcı görünüyor.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil