Bu Blogda Ara

29 Ocak 2011 Cumartesi

LİMONLU BAR









LİMON MUTFAĞIMIN VAZGEÇİLMEZLERİNDENDİR. BENCE LİMONUN GİRDİĞİ HER TARİF DAİMA BİR NUMARA OLMUŞTUR. BU GÜN DE  YİNE NEFİS BİR LİMONLU TARİFİM VAR SİZE...DENEYİN ÇOK SEVECEKSİNİZ!


 1 SU BARDAĞI (180 GR) UN
 125 GR.TEREYAĞI
 1/4 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ (80 GR.)
 1 PAKET VANİLYA 


2 YUMURTA
2 LİMONUN SUYU
1 LİMON KABUĞU RENDESİ
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER (200GR.)
2 ÇORBA KAŞIĞI  TEPELEME UN (60GR.)
ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİ



Tereyağını bir kaba alıp, mixerlayın. Pudra şekerini de ilave edip karıştırmaya devam edin. Un ve vanilyayı da koyduktan sonra  ekmek ufağı gibi olana kadar çırpın, daha sonra elinizle toplayıp yumuşak bir hamur elde edin.
Dikdörtgen pyrex tabağa yağlı kağıt serip, hamuru içine yayın. Merdane yardımı ile kolay oluyor. Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında hamur pembeleşinceye kadar pişirin.
Diğer yanda limonları  rendeleyip bir kenara bırakın. Yumurta ve şekeri eriyinceye kadar iyice çırpın. Üzerine limon suyu ve rendelerini ekleyip çırpmaya devam edin. En son unu da koyup iyice karıştırın.
Fırından çıkardığınız pembeleşmiş hamurun üzerine bu sıvı dolguyu döküp tekrar fırına verin. Bu dönemde fırının sıcaklığı 150 dereceye ayarlanmalıdır.
Yaklaşık 20 -25 dakika sonra fırından çıkarın. Bir süre soğumasını bekleyip  istediğiniz büyüklükte karelere ayırın. Dikdörtgen güzel oluyor. Üzerini bol pudra şekeri ile çay süzgeçinden eleyerek süsleyin.

4 yorum:

  1. ZIYARETINIZ ICIN TESEKKUR EDERIM
    COK GUZEL GORUNUYOR LIMONLU TARIFLERI BENDE COK SEVERIM AFIYET OLSUN
    SEVGILER

    YanıtlaSil
  2. Ziyaretiniz beni sevindirdi...Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Çok başarılı oldu bu tarif. tatlı ve ekşiyi bir arada sevenler için ideal...

    YanıtlaSil
  4. bence süper olmuş çok leziz teşekkürler tarifleriniz için :)

    YanıtlaSil