Bu Blogda Ara

20 Aralık 2010 Pazartesi

SOĞAN ÇORBASI

SOĞAN ÇORBASI İLE TANIŞMAM TAA 1970' LERE GİDER. O ZAMANDAN BERİDİR DE EN SEVDİĞİM ÇORBA OLMUŞTUR. DEĞİŞİK TARİFLER DENEDİM AMA EN GÜZELİNİN ŞİMDİ SİZLERLE PAYLAŞACAĞIM TARİF OLDUĞUNA KARAR VERDİM. FRANSIZ SOĞAN ÇORBASI.....

1250 ML. ET SUYU
5 ADET İRİ SOĞAN (SALATA SOĞANI GİBİ İNCE DOĞRANMIŞ)
1 KAHVE FİNCANI UN
2 KAHVE FİNCANI KIRMIZI ŞARAP
2 YEMEK KAŞIĞI SOYA SOSU
50 GR. TEREYAĞ +2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
2 DİŞ SARMISAK (EZİLMİŞ)




1 KAHVE FİNCANI PARMESAN PEYNİR RENDESİ
2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ (EXTRA)
BAGET EKMEK

Et suyu elde etmek için ben çoğunlukla nuar alırım.Eti soğan, defne yaprağı, maydanoz, top karabiber ve 8 bardak su ile kısık ateşte 3 saat kadar kaynatır, süzer ve bir gece beklettikten sonra kullanırım.


Tereyağını ve sıvı yağı büyük bir tencerede kızdırın. Doğranmış soğanları ilave edin.
Kısık ateşte soğanlar yumuşayıp, altın rengi olana kadar pişirin. Aşağı yukarı 20 dakika kadar.
1 kahve fincanı un ilave edip, 1 dakika süre ile karıştırın.
Şarap ve 1250 ml. et suyunu ilave edip, kaynayıp koyulaşana kadar devamlı karıştırın.
Çorbanın altını kısıp 10 dakika kapağı kapalı pişirin.
Baget ekmeği ince dilimleyin.
Tereyağını ve sarmısağı karıştırın, ekmeklerin her iki yüzüne de sürün.
Yağlanmamış tepside 20 dakika, orta sıcaklıkta fırınlayın. Kuru ve gevrek olmalı.
Üzerlerine parmesan peyniri serpip 5 dakika daha kızartın.
Servis tabaklarına aldığınız çorbanızın üstüne yerleştirip, beklemeden konuklarınıza sunun.
Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder