Bu Blogda Ara

17 Aralık 2010 Cuma

KAYISILI PİLAV

2 SU BARDAĞI LÜKS BALDO PİRİNÇ
2 ÇAY KAŞIĞI TUZ
1 ORTA BOY RENDELENMİŞ SOĞAN
6 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞ
3 ÇORBA KAŞIĞI ÇAM FISTIĞI
3 SU BARDAĞI TAVUK SUYU
5 ADET KURU KAYISI (UFAK DOĞRANMIŞ)
3 ÇORBA KAŞIĞI KUŞ ÜZÜMÜ
1 ÇAY KAŞIĞI TARÇIN
1 ÇAY KAŞIĞI ŞEKER
TUZ,BİBER


Pirinci 2 çay kaşığı tuzlu sıcak suda ıslatın.Soğumasını bekleyin.
Rendelenmiş soğanı tencerede tereyağ ile 3 dakika pembeleştirin.
Fıstıklarını katın,biraz kavurun.
Tavuk suyu ve doğranmış kayısıları ilave edin;kaynatın.
Kuş üzümü,tarçın,şeker,biber,tuz ve  yıkanmış pirinci de katın.
Yüksek ateşte 5 dakika pişirin.
Sonra ateşi iyice kısın ve pirinç suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin.
Demlendirin,servis  yapın.

2 yorum:

  1. pirinç ve kayısının birlikteliği heyecan verici..Denemek isterim..Elinize sağlık..

    YanıtlaSil