Bu Blogda Ara

17 Aralık 2010 Cuma

MAHLEPLİ SİMİT

250 GR TEREYAĞI
4 SU BARDAĞI UN +1 PAKET KABARTMA TOZU
1 YEMEK KAŞIĞI MAHLEP
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1 ÇAY KAŞIĞI ŞEKER
2 ÇORBA KAŞIĞI SİRKE
1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
2 YUMURTA SARISI
SUSAM

Mahlep,tuz,şeker,birlikte elenmiş un ile kabartma tozu yoğurma kabında karışır.
Ufalanmış tereyağı karışıma eklenir yedirilir.
Sirke,zeytinyağ ve yoğurt ilave edilir, yoğurulur.
Yumuşak kıvamlı hamuru buzdolabında 1 saat bekletin.
Küçük parçalara ayırıp simit şekli vererek yağlanmış tepsiye dizin.
Yumurta sarısı sürüp susama batırın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Çay sofralarınızın olmazsa olmazı olacağına inanıyorum.
Sevgiyle...

3 yorum:

  1. Ben bu simitleri İtalya'da yapmıştım. Oradaki arkadaşlarım bayıldılar. Hepsi tarifini almıştı :)

    YanıtlaSil
  2. sayenizde salonumuzda müşterilerimizde bu tat'dan faydalanıyor....

    YanıtlaSil
  3. Ahhhh burnuma piserken ki kokusu geldi simitlerin, burada maalesef mahlep yok :(.

    YanıtlaSil