Bu Blogda Ara

28 Aralık 2010 Salı

VERA'NIN TAVUK CİĞERİ PATE'Sİ

HER CHRISTMAS VE YILBAŞI SOFRAMIZDAN EKSİK OLMAYAN BU TARİF ÇOK SEVGİLİ ARKADAŞIM VERA'NIN ANNESİ MADAM NİNON'DAN VERA'YA ,ONDAN DA BANA GEÇTİ..BİZ ÇOK SEVDİK,OLMAZSA OLMAZIMIZ OLDU,UMARIM SİZDE DENERSİNİZ.

2 BÜYÜK SOĞAN
1/2 KİLO TAVUK CİĞERİ
1/2 KÜP TAVUK BOULLİON
2-3ADET DEFNE YAPRAĞI
5-6ADET TOP KARABİBER
2 KAŞIK KANYAK
125 GR.SANA YAĞI
MUSKAT RENDE (1 TATLI KAŞIĞI)
TUZ







Soyduğunuz soğanları 4 e bölün.Yağlarından ayıkladığınız ciğerleri, bölünmüş soğanlar,defne yaprağı,2 çorba kaşığı su ile ezilmiş boullion,top karabiberlerle az suda iyice pişirin.(su ciğerleri örtecek kadar olsun)
İçinden defne yapraklarını ayırıp,kalan karışımı blender'da homojen olana kadar ezin.
Küçük bir tencerede eritilmiş 125gr. sana yağına ciğer ezmesini katıp 10 dakika kadar kavurun.
Karışım toparlandığı zaman içine tuz ,kanyak ve rendelenmiş muskat(hindistan cevizi) koyup, tekrar karıştırıp soğumaya bırakın.
Servis tabağına alıp,kraker yanında servis yapın.
Afiyet olsun....

1 yorum:

  1. Merhabalar,bloğunuza bayıldım ve yılbaşı için birkaç meze tarifinizi aldım.bunlardan biride çok sevdiğim ciğer pate.benim tarifim daha farklı bu kez sizinkini denemek istiyorum. acaba kanyak yerine alkol olarak ne önerebilirsiniz kanyak bulamıyorum.mutlu bir yıl diliyorum sevgiler.

    YanıtlaSil