Bu Blogda Ara

25 Şubat 2011 Cuma

FAVALI ENGİNAR






6 -7 ADET ENGİNAR(AYIKLANMIŞ)
1/2  LİMONUN SUYU
2  SİLME ÇORBA KAŞIĞI UN
1/2 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
2 ADET KESME ŞEKER
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
2 SU BARDAĞI SU
1 ADET DAMLA SAKIZI (LEBLEBİ BÜYÜKLÜĞÜNDE)

 Un, limon suyu, zeytinyağı, şeker ve tuzu çukur bir kapta karıştırın, üzerine yavaş yavaş 2 bardak suyu ilave edin, yine karıştırın. Pürüzsüz bir kıvama gelince yıkayıp tencereye koyduğunuz enginarların üzerine bu karışımı döküp, damla sakızını da içine koyup ,orta ateşte pişirin. Enginarlar yumuşayınca servis tabağına alıp, soğumaya bırakın.

Bu arada favayı hazırlamaya başlayın.

300 GR. KURU BAKLA (BİR GECE ÖNCEDEN SUDA BEKLETİLMİŞ)
2 ADET KURU SOĞAN
1 ADET HAVUÇ (SOYULMUŞ,  İRİ KÜPLER HALİNDE DOĞRANMIŞ)
1 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER
1,5 ÇORBA KAŞIĞI TUZ
1/2 LİMONUN SUYU
1/2 SU BARDAĞI ZEYTİNYAĞI (125 ML.)
DEREOTU
KIRMIZI BİBER


Soğan ve havuçu  zeytinyağı ile birlikte bir tencereye koyun, kavurun.Üzerine 3 veya 4 bardak (600ml.) su, şeker ve tuzu  da ilave edip iyice helmeleninceye kadar  önce harlı sonra kısık ateşte pişirin.Tüm malzemeyi  robotta çekin, yarım limonun suyunu da ilave edip, ılıkken küçük muffin kaplarına (enginarların adedi kadar) koyun. Soğumaya bırakın. ( Artan favanızıda ayrı bir tabağa aktarın.Üzerini dereotu  ve kırmızı biberle süsleyin.)



Resim yazısı ekle
Soğumuş muffin kaplarındaki favayı  enginarların üzerine ters çevirerek  enginarların içini doldurun. Kırmızı biberi de serpip, dereotu dalları ile süsleyip, soğuk olarak servis yapın.

AFİYET OLSUN!

1 yorum:

  1. yine döktürmüşsün annecim, ben de dün akşam terbiyeli kuzu etli enginar yaptım, muhteşem oldu :))

    YanıtlaSil