Bu Blogda Ara

10 Şubat 2011 Perşembe

HARDAL SOSLU ANTRİKOT

750 GR.DANA ANTRİKOT (1,5 CM LİK ŞERİTLER KESİLECEK)
1 PAKET KREMA
2 TATLI KAŞIĞI ANÇUEZ
3 ÇORBA KAŞIĞI HARDAL
1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
1ÇAY KAŞIĞI TUZ
YARIM LİMON
1 ÇORBA KAŞIĞI BİBERİYE
1 TATLI KAŞIĞI BAL
50 GR.SIVI YAĞ
1 KAŞIK ELMA SİRKESİ
3 ÇORBA KAŞIĞI SICAK SU


Limon suyu, sıcak su ile karıştırılır. Hardal ve ançuez iyice karıştırılarak homojen bir hale getirilir. Karabiber, tuz ve bal eklenir. Daha sonra biberiye de ilave edilir, bir sos kabında ısıtılan kremaya bu karışım eklenip, kaynatılıp suyu çektirilir.


Antrikotlar sıvı yağ ve 1 kaşık elma sirkesi ile karıştırılıp, dinlenmeye bırakılır. Tavaya alınan etler suyunu bırakana kadar çevrilir daha sonra düdüklü tencerede kendi suyunda 20 dakika pişirilir. Servis tabağına alınan etlerin üzerine hardallı sos boca edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder