İŞTE BİR BABAANNE KLASİĞİ DAHA. PIRASA KÖFTESİ YA DA TORUNLARININ DEYİŞİ İLE KAPTAN NEMO'NUN YOSUN KÖFTESİ.
1/2 KİLO KIYMA
1 KİLO PIRASA
3 DİLİM BAYAT EKMEK
3 ADET YUMURTA
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
1/2 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN
KIZARTMAK İÇİN SIVI YAĞ
Pırasaları yıkayıp, küçük parçalara kesin. Biraz su içinde iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. İyice süzün ve bekletin.
Bir tavada kıymayı iyice kavurun, top top olmaması için sürekli karıştırarak ezin. Soğuması için bekletin.
Pırasa, kıyma, 1 yumurta, tuz, karabiber, tarçın ve suda bekletip iyice sıktığınız ekmekleri robotta iyice karıştırın.
Çukur bir kaba alıp dolapta bir süre dinlendirip soğutun. Sonra bir büyük yumurta kadar parçalar alıp yassı köfteler haline getirin.
Yine buzdolabında bekletin. Diğer taraftan iki yumurtayı bir kapta hafifçe çırpın. Köfteleri bu yumurtalara bulayıp, kızdırılmış yağda, her iki tarafı da nar gibi oluncaya kadar kızartın.Yağ köpürebilir, eğer çok fazla köpürürse yağını değiştirmekte yarar vardır.
Kağıt havlu üzerinde fazla yağlarını alıp, ılık ılık servis yapın.
merhabalar,
YanıtlaSilbende gecenlerde yemek kitabimda gömüsdüm pirasali köfteyi, baya ilgimi cekmisdi.. gercekten nefiss görünüyor! ellerinize emeginize saglik! afiyet seker olsun!
sicack sevgi ve selamlarmla
Çok teşekkür ederim,kayınvalidem sağlığında çok yapardı,mirası ben devraldım..
YanıtlaSillezzetli görünüyor :)
YanıtlaSil