Bu Blogda Ara

13 Ocak 2011 Perşembe

FIRINDA BADEMLİ PIRASA GRATİN

PIRASA DEYİP GEÇMEYİN. BU TARİF PIRASA SEVMEYENLERİN BİLE İŞTAHLA YEDİĞİ BİR YEMEK OLDU BİZİM SOFRAMIZDA. İSTER ANTRE  OLARAK, İSTERSENİZ DE ET  YEMEKLERİ EŞLİĞİNDE, ÇOĞU KEZ İLK SEFERİNDE TADANLARIN NE OLDUĞUNU PEK ÇIKARAMADIKLARI BU LEZZETLİ YEMEĞİ MUTLAKA DENEMENİZİ TAVSİYE EDERİM.



1 KG.PIRASA
1 SU BARDAĞI SU
1 ADET TAVUK SUYU TABLETİ
100 GR. DÖVÜLMÜŞ BADEM
2 KAHVE FİNCANI RENDE KAŞAR PEYNİR
1 YUMURTA
2 KAHVE FİNCANI UN
2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
300ML. SÜT
FİLE BADEM (ÜSTÜ İÇİN)


Küçük halkalar şeklinde kesilmiş 1 kilogram pırasa, 1 tablet tavuk suyu ilavesi ile tüm suyunu çekip iyice eriyinceye kadar haşlanır. Daha sonra bu karışım bir çatal vasıtası ile tamamen şeklini kaybedene dek  iyice ezilir.
100 gram dövülmüş badem ve 1 kahve fincanı kaşar rende ilave edilip, karıştırılır.
Diğer taraftan iki kahve fincanı un ile 2 yemek kaşığı tereyağı  tencerede hafifçe kavrulur, içine 1 çimdik tuz ve 300ml süt ilavesi ile kıvamlı bir beşamel sos yapılır.
İyice çırpılmış bir yumurta pyrex fırın kabına yayılır, üzerine pırasalı karışım konup, kalan kaşar rende ve file badem üzerine konarak 175 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar  pişirilir.





AFİYET OLSUN.....

1 yorum:

  1. Tok olmama rağmen okuyunca sanki yeniden acıktım.
    Nefis birşey bu .. Eline sağlık..
    Serpil Erim

    YanıtlaSil