Bu Blogda Ara

18 Ocak 2011 Salı

KREMALI PATATES PIRASA ÇORBASI

PATATES VE PIRASA KOMBİNASYONU  MUCİZELER YARATIR. BU TARİF DE  HİÇ DÜŞÜNMEKSİZİN DAVET SOFRALARINIZDA SUNMAYI  DENEYEBİLECEĞİNİZ BASİT AMA O DERECE LEZZETLİ BİR ÇORBA.

1 KAHVE FİNCANI SIVI YAĞ
1/2  KİLO PIRASA
2 ORTA BOY PATATES
6 BARDAK TAVUK SUYU VEYA SEBZE SUYU
TUZ
KARABİBER
1 TATLI KAŞIĞI MUSKAT RENDESİ
GEREKİRSE İNCELTMEK İÇİN BİR MİKTAR DAHA TAVUK VEYA SEBZE SUYU
1 KUTU KREMA
AYIKLANMIŞ KABAK VE  AY ÇİÇEĞİ ÇEKİRDEĞİ


 Kısık ateşe oturttuğunuz tencerenize yağı ve iyice yıkanıp ufak parçalara kesilmiş pırasayı koyup 20 dakika kadar, pırasaları yakmadan çevirerek pişirin. Daha sonra  soyulup ince dilimlenmiş patatesleri, tavuk suyu veya sebze suyunu da ilave ederek iyice eriyinceye kadar pişirin.
Arzuya bağlı olarak tuz ve biberi de kattıktan sonra  bu karışımı ya süzgeçten geçirerek yada blendar ile püre haline getirin. Bu  esnada gerekirse inceltmek bir miktar daha tavuk suyu konulabilir.
Krema ve muskat rende ilavesi ile servise hazır olur. Servis esnasında üstünü  ayıklanmış çekirdek karışımı ile süsleyin.









 POTATO AND LEEK SOUP:

1/4 CUPS VEGETABLE OIL
5 LARGE LEEKS (1 /2KG) CLEANED THOROUGLY AND CHOPPED
2 MEDIUM POTATOES PEELED AND THINLY SLICED
6 TO 7 CUPS CHİCKEN STOCK,VEGETABLE STOCK OR WATER
SALT AND PEPPER TO TASTE
1 TABLESPOON NUTMEG
1 CUP HEAVY CREAM
SUNFLOWER AND PUMPKİN SEEDS
Heat oil in a soup pot, over low heat. Add and cook  the leeks, stirring until tender but not browned. About 20 minutes. Stir in potatoes, stock and salt and pepper.
Bring to a boil, reduce the heat and simmer until potatoes are soft. Puree until smooth. Thin, if necessary, with additional stock.
Add the cream, stir and season with nutmeg. Garnish with seeds.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder