Bu Blogda Ara

14 Ocak 2011 Cuma

LİMONLU TURTA

ACELENİZ VARSA ÇOK KISA SÜREDE BİR TATLI HAZIRLAMANIZ MÜMKÜN. O ZAMAN HAZIR MİLFÖY HAMURU KULLANMAK İŞİ KOLAYLAŞTIRIYOR. BEN DE BU TURTAYI  BAZEN MİLFÖY İLE  BAZEN DE AŞAĞIDA VERECEĞİM TURTA HAMURU  TARİFİNİ KULLANARAK YAPARIM. İKİSİ DE SÜPER OLUYOR...

 HAMUR İÇİN:
1!/2 SU BARDAĞI ELENMİŞ UN
125 GR.TEREYAĞI (ODA HARARETİNDE)
4 YEMEK KAŞIĞI BUZLU SU
1 ÇİMDİK TUZ

Un ve tuz elenir,125 gr. tereyağı ilave edilip, ekmek içi gibi olana kadar  parmak uçları ile ufalanır. Buzlu su ilavesi ile hamur toparlanır. Merdane ile açılıp turta kalıbına kenarları taşacak şekilde döşenir. Bu aşamada  hamuru 30 dakika buzdolabında bekletin. Dolaptan çıkardığınız hamurua çatalla delikler açın.175 dereceye ısıtılmış fırında pişirin.


 VEYA

8 ADET MİLFÖY HAMURU


3 BÜYÜK LİMON SUYU VE RENDESİ
1 BARDAK SU + 1 KAHVE FİNCANI SU (NİŞASTAYI EZMEK İÇİN)
3 YUMURTA (SARI VE BEYAZI AYIRILMIŞ)
3 TEPELEME YEMEK KAŞIĞI MISIR NİŞASTASI
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER 
1 PORTAKAL KABUĞU RENDESİ BİR ÇİMDİK TUZ 50 GR. TEREYAĞI
4 ADET BÜYÜK BEZE  UFALANMIŞ
ÇİKOLATA RENDESİ

Oda sıcaklığında  bekleyen milföy hamurlarının 4 adetini turta kalıbının tabanını kaplamak üzere ayırıp, geri kalan  4 adet hamuru tek tek açıp incelterek çay bardağının ağız kısmıyla daireler kesip kalıbınızın kenarlarına üst üste binecek şekilde yerleştirin.Tabanını da kenarları tutacak şekilde bastırıp, üzerine yağlı kağıt ve ağırlıklarınızı yerleştirip 175 derecede önce 12 dakika, sonra kağıt ve ağırlıkları kaldırıp 8 dakika daha kızartın.

Diğer tarafta limon suyu, portakal ve limon rendeleri, yağ  ve1 bardak şekeri ocağa koyup kaynatın. Ayrı bir kapta 3 kaşık mısır nişastasını bir  kahve fincanı su  içinde eritip, bu karışıma iyice çırpılmış 3 yumurta sarısını da ilave edip kaynayan limon suyuna katıp, koyu bir muhallebi kıvamına gelene dek karıştırarak pişirin. Soğuması için bir kenara alın.

3 yumurta beyazını kar oluncaya kadar çarpıp, (çok katı olmalı yoksa limonlu sosun kıvamını bozabilir)  soğuyan limonlu karışıma yedirin.




Kaşık yardımı ile turta tabağının içine  aktardığınız karışımın üzerini küçük parçalara kırılmış beze ve çikolata parçaları ile süsleyin.

1 yorum:

  1. bu tarife bayıldım... süper şık ve nefis görünüyor. Tarifinizi not ettim dener denemez size haber veririm. ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil