750 GR.KOYUN VEYA KUZU İNCİK
1 ADET KURU SOĞAN
15 ADET KURU KAYISI
2 KAŞIK TEREYAĞI
2 TATLI KAŞIĞI TOZ ŞEKER
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN
1 SU BARDAĞI KAYNAMIŞ SU
4-5 ADET TOP KARABİBER
Tereyağını çelik tencerede kızdırıp kuzu etlerini içine koyun. Etler su bırakıp sonra çekinceye kadar kavurun. Daha sonra soyulmuş bir bütün kuru soğan, kaynamış 1 bardak su , tuz ve top karabiberi de ilave edip kısık ateşte pişirin. Etler iyice pişip, kemiklerinden ayrılınca, ılık suda bekletip yumuşattığınız kayısıları uzunlamasına kesip tarçın ve şeker ile birlikte içine atıp bir taşım daha pişirin. Bir çatal yardımı ile etin kemiklerini ve soğanı tencereden çıkarın. Etleri tencerede bekletin.
3-4 ADET PATLICAN
3 ÇORBA KAŞIĞI UN
4 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI
2 SU BARDAĞI SÜT
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1 ADET DAMLA SAKIZI
1 ÇAY BARDAĞI DOLUSU RENDE GRAVYER PEYNİRİ
Patlıcanları közleyin, soyup limonlu suda beklettikten sonra iyice süzüp ezin. Diğer tarafta un ve yağı kavurun. Unun rengi dönmeden sütü yavaş yavaş ilave edip, ezilmiş patlıcanları, dövüp incelttiğiniz damla sakızı ve tuzu da koyup çevirerek , beğendinizi hazırlayın. En son peyniri ilave edip ateşten alın.
Servis tabağına önce beğendiyi koyup, sonra tam ortasına gelecek şekilde etleri ve kayısıları yerleştirip, taze nane veya taze kekikle süsleyip servise hazırlayın.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder