Bu Blogda Ara

26 Şubat 2011 Cumartesi

KÜÇÜK KÖFTELİ MACCHERONİ

AMERİKA 'DA  YAŞADIĞIMIZ  YILLARDA  İTALYAN  ARKADAŞIM PHYLİS'İN  YAPTIĞI  BU MAKARNANIN  TADI  HALA  DAMAĞIMDA. BEN DE  HEMEN  KENDİ  YEMEK LİSTEME DAHİL  ETTİM  AMA  NE  YAPSAM SANKİ  ONUNKİ  GİBİ  OLMUYOR.
İTALYAN  GECESİ  MENÜLERİMİN  DEĞİŞMEZ  İKİ  YEMEĞİNDEN  BİRİ BU ,  DİĞERİ  LASAGNİA ...BU  SEFER   DAVET  YOKTU , KENDİMİZ  İÇİN YAPTIM, BAKALIM  SİZ  NE  DİYECEKSİNİZ!



400 GR. MAKARNA
250 GR. KÖFTELİK KIYMA
500 GR. DOĞRANMIŞ DOMATES (KUTUDA)
1 KUTU DOMATES SUYU (200 ML.)
1 KÜÇÜK SOĞAN
1 KÜÇÜK HAVUÇ
1 KÜÇÜK KIRMIZI ÇUŞKA BİBER
1 DEMET MAYDONOZ
1 ADET DEFNE YAPRAĞI
2DİŞ SARMISAK
FESLEYEN
2 ADET KESME ŞEKER
2 TATLI KAŞIĞI PARMESAN PEYNİR RENDESİ
1/2 BAYAT FRANCALA
1 YUMURTA SARISI
1 KAHVE FİNCANI SÜT
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
3 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
SIVI YAĞ (KIZARTMAK İÇİN)





Bayat ekmeği bir kahve fincanı sütte ıslatın,iyice sıkın ve kase içindeki kıymaya ilave edin.Daha sonra bu karışıma kıyılmış maydonoz, ezilmiş bir sarmısak, 2 kaşık rende parmesan peyniri, 1 çimdik tuz, karabiber ve yumurta sarısını da katıp iyice
yoğurun.İri birer zeytin büyüklüğünde top köfteler yapıp sıvıyağda her yanı eşit olacak şekilde kızartıp bir kenara alın.






Tencereye 3 kaşık zeytinyağı koyduktan sonra tavla zarı büyüklüğünde kestiğiniz soğan, havuç ve kırmızı biberleri sote edin. Sebzeler  yumuşayınca  da doğranmış domatesleri ve domates suyunu, kıyılmış maydonozu,  tuz , karabiber , şeker, 1 adet ezilmiş sarmısak,  defne yaprağı, ve fesleyeni de ilave edip, kısık ateşte pişmeye bırakın. Sosu ateşten indirmeden biraz önce içinden defne yaprağını alıp, kızartığınız köfteleri sos tenceresine aktarın  ve  tadların birbirine geçmesini sağlamak için bir süre daha kısık ateşte bırakın.

Makarnayı (ya spagetti ya fettucini) sıcak tuzlu suda  10 dakika haşlayın. (AL DENTE) ve tenceredeki  köfteli sosla  iyice karıştırıp servis edin.Arzuya göre üzerine parmesan peynir rendesi serpin.

2 yorum:

  1. merhaba blogunuza bayıldmmm!! her şey çok güzel benim bloguma ziyaret ederseniz çok mutlu olurum sevgilerimle :) cafelondon.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Ahu seni www.oyascuisine.com'a bekliyorum.

    YanıtlaSil