Bu Blogda Ara

26 Şubat 2011 Cumartesi

TORTİLLA ESPANOLA ____İSPANYOL OMLETİ

ENDÜLÜS  GEZİSİ  SIRASINDA  GİTTİĞİMİZ  HER  ŞEHİR DE  MADRİD SEVİLLA, GRANADA, CORDOBA, TOLEDO , SABAH KAHVALTILARININ ŞAŞMAZ  YİYECEĞİ  OLAN  BU  PATATESLİ  OMLET  HEMEN  BİZİM DE SOFRALARIMIZA GİRDİ. SON  DERECE  KOLAY  YAPIMI,  LEZZETİ  VE DOYURUCU  ÖZELLİĞİ  İLE  UMARIM  SİZLERİNDE  SOFRALARINIZ  DA YERİNİ  ALIR , ÖZELLİKLE  PAZAR  SABAHI  KAHVALTILARINIZDA DENEYİN  DERİM!

4 ADET BÜYÜKÇE PATATES
3 YEMEK KAŞIĞI İNCE  RENDELENMİŞ SOĞAN
5 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
4 YUMURTA
1/2 TATLI KAŞIĞI TUZ
1/2 TATLI KAŞIĞI KARABİBER
2 ADET YEŞİL SOĞANIN SADECE YEŞİL KISIMLARI İNCE DOĞRANMIŞ
7-8 SAP MAYDONOZ İNCE KIYILMIŞ

 Patatesleri soyup , cips inceliğinde doğrayın. Tavaya koyduğunuz sıvı yağı iyice kızdırın patates ve rende soğanı ilave edin. Yağ ile iyice karışıp bastırın. Sonra ateşi kısın, ara sıra tavayı sallayarak yanmasını önleyin. Bu arada patateslere yeşil soğan sapları ,tuz, karabiber ilavesi yapın.
Geniş bir spatula ile patatesli karışımı alt üst edin.( Ben başka bir tavaya geçirerek daha kolay hallediyorum )


 2 -3 dakika döndürdüğünüz tarafıda pişirdikten sonra , hafif çırpılmış 4 yumurtanın içine maydonozları ince ince  kıyıp koyun ve hepsini birden patateslerin üzerine boca edin.  Tavayı sallayarak yumurtaların  tavanın ve patateslerin her tarafına yayılmasını sağlayın. Yumurtaları kurutmadan piştiğine emin olunca  ateşten alıp, servis tabağına yerleştirin.Özellikle  kızarmış sosis yanında harika oluyor.










3 yorum: