Bu Blogda Ara

15 Ocak 2011 Cumartesi

KAHVELİ KURABİYE

125 GR.TEREYAĞI
1 YUMURTA
125 GR. KAHVERENGİ TOZ ŞEKER
2 YEMEK KAŞIĞI GRANÜL KAHVE
1 YEMEK KAŞIĞI SICAK SU
185 GR. UN
75 GR.KEK UN
CEVİZ
PUDRA ŞEKERİ
1 PAKET BİTTER ÇİKOLATA
 
  

Oda sıcaklığındaki tereyağı mixer ile krema kıvamında çırpın. Şekeri ilave edip, pürüzsüz bir hale gelinceye kadar iyice çırpın.1 kaşık sıcak su içinde erittiğiniz kahveye  yumurtayı da ilave edip, hepsini tekrar çırpın ve unları bu karışıma ekleyin.
İyice yoğurup top haline getirdiğiniz hamuru buzdolabında 1/2 saat bekletin.

Yağlı kağıt üzerinde merdane yardımı ile 2 milim kalınlığında açtığınız hamurdan metal kurabiye kalıpları  veya çay bardağının ağız kısmını kullanarak kestiğiniz kurabiyeleri, üzerlerine yarımşar ceviz tanesi koyarak, yine yağlı kağıt serili  200 dereceye ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin.

Bitter çikolatayı kaynar su üzerinde (ben mari) eritin.Fırından çıkardığınız kurabiyelerin üzerine çay süzgeci kullanarak pudra şekeri serpip , kurabiyelerin uç kısımlarını erimiş çikolataya batırın. Çikolatanın donması için bekleyin. Daha sonra servis yapın.







AFİYET OLSUN....

1 yorum: