Yemeğe gelen misafirlerimi iyi ağırlayabilmek benim için büyük bir tutkudur. Her seferinde farklı tatlar sunmak da öyle. Ama bunu keyifli bir şekilde yapabilmek de hiçbir zaman sonucundan endişe etmeyeceğim tatların seçimidir. Bu blogu oluştururken en önemli konu bu oldu. Sizlere denenmiş, yüzünüzü kara çıkarmayacak, değişik tariflerimi sunmayı tercih ettim.
Bu Blogda Ara
29 Ocak 2011 Cumartesi
LİMONLU BAR
LİMON MUTFAĞIMIN VAZGEÇİLMEZLERİNDENDİR. BENCE LİMONUN GİRDİĞİ HER TARİF DAİMA BİR NUMARA OLMUŞTUR. BU GÜN DE YİNE NEFİS BİR LİMONLU TARİFİM VAR SİZE...DENEYİN ÇOK SEVECEKSİNİZ!
1 SU BARDAĞI (180 GR) UN
125 GR.TEREYAĞI
1/4 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ (80 GR.)
1 PAKET VANİLYA
2 YUMURTA
2 LİMONUN SUYU
1 LİMON KABUĞU RENDESİ
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER (200GR.)
2 ÇORBA KAŞIĞI TEPELEME UN (60GR.)
ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİ
Tereyağını bir kaba alıp, mixerlayın. Pudra şekerini de ilave edip karıştırmaya devam edin. Un ve vanilyayı da koyduktan sonra ekmek ufağı gibi olana kadar çırpın, daha sonra elinizle toplayıp yumuşak bir hamur elde edin.
Dikdörtgen pyrex tabağa yağlı kağıt serip, hamuru içine yayın. Merdane yardımı ile kolay oluyor. Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında hamur pembeleşinceye kadar pişirin.
Diğer yanda limonları rendeleyip bir kenara bırakın. Yumurta ve şekeri eriyinceye kadar iyice çırpın. Üzerine limon suyu ve rendelerini ekleyip çırpmaya devam edin. En son unu da koyup iyice karıştırın.
Fırından çıkardığınız pembeleşmiş hamurun üzerine bu sıvı dolguyu döküp tekrar fırına verin. Bu dönemde fırının sıcaklığı 150 dereceye ayarlanmalıdır.
Yaklaşık 20 -25 dakika sonra fırından çıkarın. Bir süre soğumasını bekleyip istediğiniz büyüklükte karelere ayırın. Dikdörtgen güzel oluyor. Üzerini bol pudra şekeri ile çay süzgeçinden eleyerek süsleyin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
ZIYARETINIZ ICIN TESEKKUR EDERIM
YanıtlaSilCOK GUZEL GORUNUYOR LIMONLU TARIFLERI BENDE COK SEVERIM AFIYET OLSUN
SEVGILER
Ziyaretiniz beni sevindirdi...Teşekkürler.
YanıtlaSilÇok başarılı oldu bu tarif. tatlı ve ekşiyi bir arada sevenler için ideal...
YanıtlaSilbence süper olmuş çok leziz teşekkürler tarifleriniz için :)
YanıtlaSil