Bu Blogda Ara

19 Ocak 2011 Çarşamba

ŞARAPLI ARMUT TATLISI

İKİ DEĞİŞİK TİP SOS İLE SERVİS YAPILABİLEN BU HAFİF TATLI AYNI ZAMANDA DONDURMA İLE DE ÇOK GÜZEL OLUYOR.



 6 ADET İRİ ARMUT
 1/2 LİTRE TATLI BEYAZ ŞARAP
 1 ÇAY BARDAĞI SU
 1 ÇAY BARDAĞI TOZ ŞEKER
 1 ADET ÇUBUK TARÇIN
 5-6 ADET KARANFİL

Soyduğunuz armutların dip kısımlarından küçük birer kapak keserek tencerede dik durmasını sağlayın. Üzerine tatlı şarap, su ve şekeri de ilave edip kaynatın. Altını kısıp tarçın ve karanfilleri de ilave edin. Zaman zaman kaynama suyundan alıp armutların üzerinden dökün.
Armutlar yumuşayıp ama şekilleri bozulmayacak bir duruma geldiği zaman, ocaktan alıp soğumasını bekleyin. İyice soğuyan armutları servis tabağına dikkatlice aktarıp, soslarını hazırlayın.

MOKA SOS:

200 GR.BİTTER ÇİKOLATA
1 KUTU TAZE SÜT KREMASI
2 ÇAY KAŞIĞI DOLUSU GRANÜL KAHVE
1 KAHVE KAŞIĞI ROM VEYA KONYAK

Çikolata, krema ve kahveyi sos kabına koyup, kısık ateşte, kaynatmadan, pürüzsüz bir kıvama gelene
dek sürekli karıştırın. Karışımı ılıtın, konyak veya romu ilave edin.

ÇİLEK-FRAMBOAZ SOS:

250 GR.ÇİLEK
250 GR. FRAMBOAZ
2 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
2 YEMEK KAŞIĞI MISIR NİŞASTASI
1 KAHVE FİNCANI SU
1YEMEK KAŞIĞI PORTAKAL LİKÖRÜ

 Çilek ve framboazları blendar'da  iyice pürüzsüz bir hale gelinceye kadar çekin. Sos kabına aktarıp, şekerle karıştırdığınız mısır nişastası ve suyu da ilave edip, kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın. Karışım koyulaşınca ateşten indirip soğumasını bekleyin. Bu aşamada portakal likörünü de sosa  ilave edebilirsiniz.

Servis tabağınıdaki armutların üzerine istediğiniz sostan koyarak, konuklarınıza ikram edin.

Afiyetle.....

2 yorum:

  1. Okudum,çok beğendim.Eline sağlık. Meyve,kahve,şarap,likör birlikteliği damak tadıma çok uygun.En kısa zamanda denemek isterim.
    Serpil Erim

    YanıtlaSil
  2. Zevkli ve leziz tariflerinizden bir tane daha..ellerinize sağlık.. sevgiler,

    Hacer Aksu

    YanıtlaSil