Bu Blogda Ara

7 Ocak 2011 Cuma

TURUNÇGİL SORBE

DAVET SOFRALARINDA PEŞPEŞE İKİ DEĞİŞİK TÜR YEMEK SERVİSİ ARASINDA, KÜÇÜK BİR PORSİYON, AĞIZ TADINI DEĞİŞTİRMEK (BALIKTAN, ETE GEÇERKEN) İÇİN İKRAM ETTİĞİM  ŞARAP YADA TURUNÇGİLLERLE YAPTIĞIM BU SORBE YAZ AYLARINDA TORUNLARIM TARAFINDAN DA ÇOK ARANILAN BİR TATLIDIR.

2YEMEK KAŞIĞI PORTAKAL VE LİMON KABUĞU RENDESİ
4 SU BARDAĞI  TAZE SIKILMIŞ PORTAKAL SUYU
2 ADET  TAZE SIKILMIŞ LİMON SUYU
500 GR.TOZ ŞEKER
2 ADET MANDALİNA TANELENMİŞ,KÜÇÜK KESİLMİŞ
2 ÇORBA KAŞIĞI PORTAKAL LİKÖRÜ
2 YUMURTA BEYAZI
TAZE NANE (süslemek için)









Portakal ve limonların üstünden küçük birer kapak kesip ince kenarlı bir kaşık yardımı ile içlerini çıkarın.Çıkan içleri  el blenderi ile parçalayıp,süzgeçten ovarak geçirip suyunu alın.İçini boşalttığınız limon ve portakalları serviste kullanmak üzere bir kenarda saklayın.

Limon ve portakal  kabuğu rendelerinin üzerine sıcak su koyup bir süre acısının çıkmasını bekleyin.
Saplı bir tencerede portakal suyu,limon suyu ve şekeri, yüksek ateşte zaman zaman karıştırarak kaynamaya bırakın.
10 dakika kaynattıktan sonra ateşten alıp soğumaya bırakın.Bu aşamada rende kabukları ve likörü ilave edin. Sonra küçük kesilmiş mandalinaları ilave edin..2 yumurta beyazını  yumuşak bir kar oluncaya kadar mixerlayıp,soğuyan karışıma katın,karıştırın. Bu aşamada pek iyi karışmayabilir.Beyazlar  karışımın üzerinde bir tabaka oluşturabilir.
Karışımı plastik bir kaba aktarıp buzluğa atın. Kabın kenarlarında buz kristalleri oluşmaya başladıktan sonra çatal yardımı ile iyice karıştırın.Bir süre sonra tekrarlayın.(Bu işlem gelip gidip tekrarlanacaktır)Ta ki homojen bir karışım elde edinceye kadar.
Sorbeyi boş limon ve portakalların içine doldurup,kapaklarını kapatıp ,plastik bir kutu içerisinde buzlukta saklayın.Servisten önce taze nane yaprakları ile süsleyin.

1 yorum: