ÇİKOLATALI TARİFLERİN EN LEZZETLİLERİNDEN BİRİ DAHA İŞTE.
60 ML.SICAK SU
2 YEMEK KAŞIĞI ROM
50 GR.KURU ÜZÜM, İYİCE KIYILMIŞ
200 GR.UN
50 GR. KAKAO
240 GR.ŞEKER
200 GR.TEREYAĞ
1 TATLI KAŞIĞI BAL
100 GR. BİTTER ÇİKOLATA, PARÇALANMIŞ
2 YUMURTA, HAFİFÇE ÇIRPILMIŞ
KAKAO VE PUDRA ŞEKERİ, ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN
1 PAKET KABARTMA TOZU
Fırınınızı önceden 160 dereceye getirin. 20 cm. çapındaki yuvarlak kalıbınızı yağlayın.
Su, rom ve üzümleri küçük bir kaseye koyun. Un, kakao ve kabartma tozunu da büyükçe bir çukur kaba eleyerek koyun.
Şeker, yağ ve balı parçalara ayrılmış çikolata ile birlikte kısık ateşte yavaş yavaş karıştırarak homojen bir karışım elde edin. Rom, üzüm ve su karışımını bu çikolatalı karışımla birleştirin.
Metal bir kaşık ile un, kakao ve kabartma tozunu bu yağlı karışıma katın. İyice karışınca, hafifçe çırpılmış yumurtaları da ilave edip, pürüzsüz bir hal alana kadar tekrar karıştırın.
Kek kalıbına aktardığınız karışımı 70 dakika pişirin. Pişen kekinizi bir saat dinlendirip, üzerini elenmiş pudra şekeri ve kakao ile süsleyin.
AFİYET OLSUN.
HEMEN DENİYECEĞİM.HIMMMMM ŞİMDİDEN ENFES KOKUYOR BURNUMA :)) TEŞEKKÜRLER...
YanıtlaSilÜzümlü keke bayılırım romlusuda ayrı bir tat katar ellerine sağlık canım takipci paneline giriş yapamadım sevgiler.
YanıtlaSil