İŞTE GERÇEKTEN SON DERECE AROMATİK VE LEZZET DOLU BİR REÇEL TARİFİ. SEVGİLİ BİRSEN ABLA DAN BANA GELMİŞTİ. BENDEN DE SİZLERE....
1 KG. KİNG MANDALİNA
500 GR. TOZ ŞEKER
1 BARDAK (250 MI.)MANDALİNA KABUKLARININ SON HAŞLAMA SUYU
1 BARDAK (250 ML.)SIKILMIŞ MANDALİNA SUYU
1 ÇORBA KAŞIĞI LİMON SUYU
Mandalinaların suyunu sıkıp bir kenara koyun. Kabuklarını kibrit çöpü inceliğinde
uzun uzun doğrayın.
Doğranmış mandalina kabuklarını üzerine kadar çıkacak su içinde 3 -4 kere kaynatıp, suyunu dökün. Son kaynattığınız sudan 1 bardak ayırın.
Tencereye önce şeker ve kaynatıp ayırdığınız su ve mandalina suyunu koyup, karıştırın. Hemen kabukları da ilave edin, kısık ateşte mandalina kabukları şeffaflaşıncaya kadar pişirin. İndirmeden biraz önce içine 1 çorba kaşığı limon suyu ilave edin.
AFİYET OLSUN!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder