İŞTE YİNE AİLECE VAZGEÇEMEDİĞİMİZ NEFİS BİR YEMEK. PATLICAN SEVENLER HEMEN DENEMELİ. HEM HAFİF, HEM LEZİZ HEM DE ŞIK BİR DAVET YEMEĞİ....ANTRE OLARAK DA SUNULABİLİR.
1 KİLOGRAM ORTA BOY DOMATES (7-8 ADET) YAZ DOMATESİ İLE TADI BAMBAŞKA OLUYOR.
400 GR. KIYMA
4ADET KÖZLENMİŞ PATLICAN VEYA 500 GR. KÖZLENMİŞ PATLICAN KONSERVE
1 BÜTÜN YUMURTA
1 YUMURTA SARISI
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1 TATLI KAŞIĞI KARABİBERDOMATESLERİN ÜZERİNE GEZDİRMEK İÇİN SIVI YAĞ
Kıymayı harlı ateşte yakmadan suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurun. Közlenmiş patlıcanları, kıyma, tuz ve karabiber ile birlikte robotta çekin. Fazla çekerseniz sulanır. Karışmasını sağlayacak kadar olmalı. Bir bütün yumurtayıda ilave edip, karıştırın.
Domateslerin tepesinden birer kapak kesin. Bir tatlı kaşığı yardımı ile içlerini iyice boşaltın. Pyrex bir fırın kabına dizip üzerlerine biraz sıvı yağ ve tuz gezdirin.
Hazırladığınız patlıcanlı karışım ile içlerini sıkıca doldurup, bir yumurta sarısını kesilen kısma bolca sürün. 200 derecede 15 dakika, sonra 175 derecede 30 dakika daha pişirin.
Servis tabağının kenarlarını maydanozla süsleyin.
çok lezzetli ve güzel görünüyor bu akşamki yemeğimiz hazır sayenizde saolun :))
YanıtlaSil