ENDÜLÜS GEZİSİ SIRASINDA GİTTİĞİMİZ HER ŞEHİR DE MADRİD SEVİLLA, GRANADA, CORDOBA, TOLEDO , SABAH KAHVALTILARININ ŞAŞMAZ YİYECEĞİ OLAN BU PATATESLİ OMLET HEMEN BİZİM DE SOFRALARIMIZA GİRDİ. SON DERECE KOLAY YAPIMI, LEZZETİ VE DOYURUCU ÖZELLİĞİ İLE UMARIM SİZLERİNDE SOFRALARINIZ DA YERİNİ ALIR , ÖZELLİKLE PAZAR SABAHI KAHVALTILARINIZDA DENEYİN DERİM!
4 ADET BÜYÜKÇE PATATES
3 YEMEK KAŞIĞI İNCE RENDELENMİŞ SOĞAN
5 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
4 YUMURTA
1/2 TATLI KAŞIĞI TUZ
1/2 TATLI KAŞIĞI KARABİBER
2 ADET YEŞİL SOĞANIN SADECE YEŞİL KISIMLARI İNCE DOĞRANMIŞ
7-8 SAP MAYDONOZ İNCE KIYILMIŞ
Patatesleri soyup , cips inceliğinde doğrayın. Tavaya koyduğunuz sıvı yağı iyice kızdırın patates ve rende soğanı ilave edin. Yağ ile iyice karışıp bastırın. Sonra ateşi kısın, ara sıra tavayı sallayarak yanmasını önleyin. Bu arada patateslere yeşil soğan sapları ,tuz, karabiber ilavesi yapın.
Geniş bir spatula ile patatesli karışımı alt üst edin.( Ben başka bir tavaya geçirerek daha kolay hallediyorum )
2 -3 dakika döndürdüğünüz tarafıda pişirdikten sonra , hafif çırpılmış 4 yumurtanın içine maydonozları ince ince kıyıp koyun ve hepsini birden patateslerin üzerine boca edin. Tavayı sallayarak yumurtaların tavanın ve patateslerin her tarafına yayılmasını sağlayın. Yumurtaları kurutmadan piştiğine emin olunca ateşten alıp, servis tabağına yerleştirin.Özellikle kızarmış sosis yanında harika oluyor.
enfesssss!!
YanıtlaSilSABAH KEŞKE SİZ DE OLSAYDINIZ...DEFNE'LERE KISMETMİŞ..
YanıtlaSilÇok güzeldi. Ben de yapacağım hemen...
YanıtlaSil