AMERİKA 'DA YAŞADIĞIMIZ YILLARDA İTALYAN ARKADAŞIM PHYLİS'İN YAPTIĞI BU MAKARNANIN TADI HALA DAMAĞIMDA. BEN DE HEMEN KENDİ YEMEK LİSTEME DAHİL ETTİM AMA NE YAPSAM SANKİ ONUNKİ GİBİ OLMUYOR.
İTALYAN GECESİ MENÜLERİMİN DEĞİŞMEZ İKİ YEMEĞİNDEN BİRİ BU , DİĞERİ LASAGNİA ...BU SEFER DAVET YOKTU , KENDİMİZ İÇİN YAPTIM, BAKALIM SİZ NE DİYECEKSİNİZ!
400 GR. MAKARNA
250 GR. KÖFTELİK KIYMA
500 GR. DOĞRANMIŞ DOMATES (KUTUDA)
1 KUTU DOMATES SUYU (200 ML.)
1 KÜÇÜK SOĞAN
1 KÜÇÜK HAVUÇ
1 KÜÇÜK KIRMIZI ÇUŞKA BİBER
1 DEMET MAYDONOZ
1 ADET DEFNE YAPRAĞI
2DİŞ SARMISAK
FESLEYEN
2 ADET KESME ŞEKER
2 TATLI KAŞIĞI PARMESAN PEYNİR RENDESİ
1/2 BAYAT FRANCALA
1 YUMURTA SARISI
1 KAHVE FİNCANI SÜT
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
3 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
SIVI YAĞ (KIZARTMAK İÇİN)
Bayat ekmeği bir kahve fincanı sütte ıslatın,iyice sıkın ve kase içindeki kıymaya ilave edin.Daha sonra bu karışıma kıyılmış maydonoz, ezilmiş bir sarmısak, 2 kaşık rende parmesan peyniri, 1 çimdik tuz, karabiber ve yumurta sarısını da katıp iyice
yoğurun.İri birer zeytin büyüklüğünde top köfteler yapıp sıvıyağda her yanı eşit olacak şekilde kızartıp bir kenara alın.
Tencereye 3 kaşık zeytinyağı koyduktan sonra tavla zarı büyüklüğünde kestiğiniz soğan, havuç ve kırmızı biberleri sote edin. Sebzeler yumuşayınca da doğranmış domatesleri ve domates suyunu, kıyılmış maydonozu, tuz , karabiber , şeker, 1 adet ezilmiş sarmısak, defne yaprağı, ve fesleyeni de ilave edip, kısık ateşte pişmeye bırakın. Sosu ateşten indirmeden biraz önce içinden defne yaprağını alıp, kızartığınız köfteleri sos tenceresine aktarın ve tadların birbirine geçmesini sağlamak için bir süre daha kısık ateşte bırakın.
Makarnayı (ya spagetti ya fettucini) sıcak tuzlu suda 10 dakika haşlayın. (AL DENTE) ve tenceredeki köfteli sosla iyice karıştırıp servis edin.Arzuya göre üzerine parmesan peynir rendesi serpin.
merhaba blogunuza bayıldmmm!! her şey çok güzel benim bloguma ziyaret ederseniz çok mutlu olurum sevgilerimle :) cafelondon.blogspot.com
YanıtlaSilSevgili Ahu seni www.oyascuisine.com'a bekliyorum.
YanıtlaSil