6 -7 ADET ENGİNAR(AYIKLANMIŞ)
1/2 LİMONUN SUYU
2 SİLME ÇORBA KAŞIĞI UN
1/2 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
2 ADET KESME ŞEKER
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
2 SU BARDAĞI SU
1 ADET DAMLA SAKIZI (LEBLEBİ BÜYÜKLÜĞÜNDE)
Un, limon suyu, zeytinyağı, şeker ve tuzu çukur bir kapta karıştırın, üzerine yavaş yavaş 2 bardak suyu ilave edin, yine karıştırın. Pürüzsüz bir kıvama gelince yıkayıp tencereye koyduğunuz enginarların üzerine bu karışımı döküp, damla sakızını da içine koyup ,orta ateşte pişirin. Enginarlar yumuşayınca servis tabağına alıp, soğumaya bırakın.
Bu arada favayı hazırlamaya başlayın.
300 GR. KURU BAKLA (BİR GECE ÖNCEDEN SUDA BEKLETİLMİŞ)
2 ADET KURU SOĞAN
1 ADET HAVUÇ (SOYULMUŞ, İRİ KÜPLER HALİNDE DOĞRANMIŞ)
1 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER
1,5 ÇORBA KAŞIĞI TUZ
1/2 LİMONUN SUYU
1/2 SU BARDAĞI ZEYTİNYAĞI (125 ML.)
DEREOTU
KIRMIZI BİBER
Soğan ve havuçu zeytinyağı ile birlikte bir tencereye koyun, kavurun.Üzerine 3 veya 4 bardak (600ml.) su, şeker ve tuzu da ilave edip iyice helmeleninceye kadar önce harlı sonra kısık ateşte pişirin.Tüm malzemeyi robotta çekin, yarım limonun suyunu da ilave edip, ılıkken küçük muffin kaplarına (enginarların adedi kadar) koyun. Soğumaya bırakın. ( Artan favanızıda ayrı bir tabağa aktarın.Üzerini dereotu ve kırmızı biberle süsleyin.)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEheOlfpor-0SpSeRB-rWOMEz-sK9gGP-s4dLfWUPHMO5SiGmTSgEDzJ_jkboYBs3K8zO52upjSNRnQoRq2o1EYpK748OR54WYnEYSB9msQO-w9dgKnliHQQUBjz98tYkYpknPtH6icWQiM/s320/ENG%25C4%25B0NAR+003.jpg)
![]() |
Resim yazısı ekle |
AFİYET OLSUN!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgf4T83uHq0mJxQyagte_86p_f2V-9CZTCQuRrXpP9E0byN27Ja3xBnyGsXiuFAdhr7n1agQPTF7gbrHLZTfpUu7HoioEEgxJVfkN7T1gN5y34miPRy0oP6tMhmrqXhXP-pqkmwm10RGh0/s320/ENG%25C4%25B0NAR+007.jpg)
yine döktürmüşsün annecim, ben de dün akşam terbiyeli kuzu etli enginar yaptım, muhteşem oldu :))
YanıtlaSil